Kongres reumatologa 2016.jpg

Aktivno učešće pripadnika VMA na kongresu reumatologa

19. 09. 2016

Stručni tim Klinike za reumatologiju Vojnomedicinske akademije aktivno je učestvovao u radu kongresa Udruženja reumatologa Srbije i Udruženja obolelih od reumatskih bolesti održanom od 14. do 17. septembra 2016. godine na Kopaoniku.
Na predavanjima i poster sesijama obrađivane su aktuelne teme iz oblasti sistemskih bolesti vezivnog tkiva, spondiloartritisa, osteoporoze i osteoartroze uz poseban akcenat na primeni bioloških lekova. Učešće stručnog tima Klinike za reumatologiju VMA zapaženo je kroz veći broj usmenih izlaganja i poster sesija, a nagradu Udruženja reumatologa Srbije za najbolji originalni rad dobila je dr sc. med. Gorica Ristić iz Klinike za reumatologiju VMA za rad u kojem je analiziran uticaj hronične inflamacije na stepen insulinske rezistencije kao važnog kardiovaskularnog faktora rizika kod bolesnika sa reumatoidnim artritisom.
Tokom kongresa organizovani su i posebni vidovi edukacije sa aktivnim učešćem slušalaca. Stručni tim Klinike za reumatologiju VMA u sastavu puk. prof. dr Milana Petronijevića, prof. dr Branislave Glišić i ranijih članova ovog kolektiva prof. dr Dragana Mitrovića i prof. dr Zorana Anđelkovića, održao je niz izlaganja na temu dijagnoze i terapije sindroma vaskulitisa.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas