387.jpg

OSNAŽEN AKADEMSKI POTENCIJAL VMA

05.12.2008 | Aktuelnosti

Na redovnoj 502. sednici Nastavno-naučnog veća VMA koja je održana 4. decembra u zvanje redovnog profesora izabrani su: general-major prof. dr Miodrag Jevtić za predmet „Hirurgija“, pukovnik, prof. dr Zoran Popović za predmet „Ortopedija“, vojni službenik prof. dr Žarko Vučinić za predmet „Interna medicina“, pukovnik, prof. dr Darko Nožić za predmet „Zarazne bolesti“, pukovnik, prof. dr Jefta Kozarski za predmet „Plastična i rekonstruktivna hirurgija“ i pukovnik, prof. dr Vojkan Stanić za predmet „Hirurgija“.

Detaljnije

388.jpg

Saradnja sanitetskih službi Srbije i Crne Gore

05.12.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija sanitetske službe Crne Gore koju predvodi pukovnik dr Predrag Maraš posetila je Vojnomedicinsku akademiju i sa predstavnicima najvišeg rukovodstva ove ustanove razgovarala o mogućnostima saradnje u oblastima lečenja, sanitetskog školovanja i medicinskog usavršavanja kadrova i naučnoistraživačkog rada.

Detaljnije

389.jpg

Godišnja konferencija biohemičara Srbije

05.12.2008 | Aktuelnosti

U organizaciji Instituta za medicinsku biohemiju VMA, Kliničkog centra Srbije, Društva medicinskih biohemičara Srbije i Naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“, u amfiteatru VMA održana je Jedanaesta godišnja naučna konferencija biohemičara Srbije.

Detaljnije

390.jpg

Novi predsednik Nefrološke sekcije SLD

05.12.2008 | Aktuelnosti

Na sastanku Nefrološke sekcije Srpskog lekarskog društva koja je održana 28. novembra u Beogradu, za predsednika Sekcije je izabran pukovnik, prof. dr Zoran Kovačević, Načelnik Klinike za nefrologiju VMA.

Detaljnije

391.jpg

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a

02.12.2008 | Aktuelnosti

Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a obeležen je 1.decembra u amfiteatru VMA, u prisustvu zaposlenih zdravstvenih radnika.

Detaljnije

392.jpg

SARADNjA VMA I CENTRA ZA OPEKOTINE U PALERMU

02.12.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Centra za opekotine iz Palerma, Italija, koju predvodi direktor dr Frančesko Konte, boravi u trodnevnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji u cilju uspostavljanja institucionalne saradnje dve ustanove u oblasti kultivacije ćelija (fibrobalasta i keratinocita), kao i biotehnologije tkiva kože.

Detaljnije

393.jpg

SRPSKI PARLAMENTARCI U VMA

29.11.2008 | Aktuelnosti

Po prvi put u istoriji, članovi Odbora za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije posetili su Vojnomedicinsku akademiju i razgovarali sa rukovodstvom ove ustanove.

Detaljnije

394.jpg

60 godina ambulantne specijalističko - polikliničke službe Vojske Srbije

28.11.2008 | Aktuelnosti

Prigodnom svečanošću u amfiteatru VMA obeleženo je 60 godina postojanja ambulantne specijalističko-polikliničke službe Vojske Srbije.

Detaljnije

395.jpg

Saradnja VMA i Specijalne bolnice “SOKOBANjA”

26.11.2008 | Aktuelnosti

Delegacija Specijalne bolnice za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih bolesti „Sokobanja“, na čelu sa direktorkom dr Ljiljanom Isaković, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

396.jpg

NAJVIŠE OCENE ZA „SIGURAN PUT 08

21.11.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Visokom ocenom spremnosti Lake poljske bolnice, osposobljenosti sanitetskog osoblja i dobijanjem sertifikata za učešće srpskog vojnog saniteta u evetnualnim međunarodnim mirovnim misijama, završena je multinacionalna vežba „Siguran put 08" koja je održana od 16 do 20. novembra u rejonu Bujanovačke banje, pod rukovodstvom general-majora prof. dr Miodraga Jevtića, Načelnika VMA i direktora vežbe.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas