377.jpg

Novi predsednik Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva

01.01.2009 | Aktuelnosti

Pukovnik prof. dr Nebojša Stanković, Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju i Grupe hirurških klinika VMA izabran je za novog predsednika Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva.

Detaljnije

378.jpg

Poseta vojnozdravstvenoj službi NR Kine

27.12.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Sanitetske službe Vojske Srbije sa general-majorom prof. dr Miodragom Jevtićem na čelu, boravila je u višednevnoj poseti vojnozdravstvenoj službi NOA NR Kine. Članovi naše delegacije bili su i brigadni general doc. dr Veljko Todorović, načelnik Uprave za zdravstvo SMR MO, kao i pukovnik prof. dr Zoran Popović i pukovnik prof. dr Marijan Novaković sa VMA.

Detaljnije

379.jpg

USPEŠNO U STAROJ – SREĆNO U NOVOJ GODINI!

26.12.2008 | Aktuelnosti

U prisustvu članova Kolegijuma, načelnika organizacionih jedinica Vojnomedicinske akademije i predstavnika blizu 50 medija, danas je u VMA održan svečani Novogodišnji prijem koji je bio i prilika za sumiranje rezultata rada VMA, kao jedne od najvećih zdravstvenih institucija u regionu.

Detaljnije

380.jpg

Prvih 50 ECDL sertifikata u VMA

26.12.2008 | Aktuelnosti

Pedeset pripadnika VMA u toku ove godine položilo je sve predviđene testove i dobilo Evropske kompjuterske vozačke dozvole (ECDL), sertifikate o ispunjenosti međunarodnog standarda osnovne informatičke pismenosti.

Detaljnije

381.jpg

SVEČANA DODELA LICENCI ZA RAD LEKARIMA VMA

16.12.2008 | Aktuelnosti

Svi lekari VMA od danas imaju licence za rad.

Detaljnije

382.jpg

Najbolji rad na simpozijumu

16.12.2008 | Aktuelnosti

Rad vojnog službenika Vere Đuričić iz Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA sa temom „Uloga sestre u edukaciji osoblja o važnosti stresora u preoperativnoj brizi“, proglašen je najboljim radom koji je izložen na nedavno održanom Simpozijumu glavnih medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije.

Detaljnije

383.jpg

Skup anesteziologa na VMA

15.12.2008 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA održan je stručni sastanak Sekcije za anesteziologiju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva u čijem radu je učestvovalo više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije.

Detaljnije

384.jpg

Priznanje Institutu za naučne informacije VMA

15.12.2008 | Aktuelnosti

Institut za naučne informacije VMA dobio je specijalnu plaketu za doprinos uspešnom radu i razvoju Instituta za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ iz Beograda povodom obeležavanja 60 godina njegovog postojanja i rada.Stručne službe Instituta za naučne informacije VMA obezbeđuju dragocene naučne i stručne informacije koje su značajno doprinele jačanju liderske pozicije Instituta „Dr Josif Pančić“ kao jedinstvene naučnoistraživačke ustanove u oblasti lekovitog bilja ne samo u zemlji, već i u čitavom regionu.

Detaljnije

385.jpg

Stručni sastanak sestara i tehničara u hirurgiji

12.12.2008 | Aktuelnosti

Tradicinonalni godišnji stručni sastanak medicinskih sestara – tehničara koji rade u hirurgiji održan je 11. decembra u VMA, u organizaciji Odeljenja za zdravstvenu negu VMA i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije.

Detaljnije

386.jpg

Dan o rehabilitaciji na VMA

05.12.2008 | Aktuelnosti

Osmi stručni seminar „Dan o rehabilitaciji“ održan je danas u VMA, u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, Društva fizioterapeuta Srbije i fizijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas