252.jpg

Dodela ECDL sertifikata

04.11.2009 | Aktuelnosti

Sedamdest i jedan pripadnik VMA je u toku ove godine položio sve predviđene testove i dobio ECDL sertifikate o ispunjenosti međunarodnog standarda osnovne informatičke pismenosti.

Detaljnije

253.jpg

Međunarodni seminar o lečenju opekotina

31.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U organizaciji Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS) i Mediteranskog udruženja za opekotine (MBC), u VMA je održan dvodnevni »MBC Instruction Course« - seminar o prevenciji, lečenju i rehabilitaciji bolesnika sa opekotinama.

Detaljnije

254.jpg

Obeležen Dan Veterinarske službe Vojske Srbije

30.10.2009 | Aktuelnosti

Pripadnici Veterinarskog školskog centra i veterinari koji rade u VMA i sistemu odbrane obeležili su danas vredan jubilej – 158 godina tradicije vojnoveterinarske službe.

Detaljnije

255.jpg

Vojnomedicinska saradnja Srbije i Portugala

29.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima primio je danas delegaciju Oružanih snaga Republike Portugal.

Detaljnije

256.jpg

Nastavak uspešne saradnje VMA i OPCW

28.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Hagu koju su čiinili rukovodioci u Medicinskom odeljenju ove organizacije Stephen Neault i Franz Ontal, , posetili su VMA i sa odgovornim predstavnicima naše ustanove razmotrili sve aspekte dvogodišnje saradnje, a odnosi se prevashodno na edukaciju medicinskog osoblja OPCW u VMA.

Detaljnije

257.jpg

Simpozijum tehničara laboratorijske medicine Srbije

22.10.2009 | Aktuelnosti

Prvi simpozijum tehničara laboratorijske medicine Republike Srbije održan je u Beogradu od 22 do24.oktobra 2009. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije. U radu simpozijuma učestvovalo je više od 400 laboratorijskih tehničara iz svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kao i tehničari iz Slovačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.

Detaljnije

258.jpg

Snažan podsticaj za mlade urologe VMA

21.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Vojni službenik dr Vladimir Bančević iz Klinike za urologiju VMA dobio je nagradu za uspešnu prezentaciju na Petom kongresu urologa jugoistočne Evrope koji je nedavno održan u Beogradu pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja urologa.

Detaljnije

259.jpg

Medalje UN za hirurški tim VMA

16.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN g-đa Rima Salah i komandant mirovne operacije MINURCAT u Čadu i Centralnoafričkoj republici uručili su članovima hirurškog tima VMA medalje UN za visoke stručne doprinose i izuzetan angažman u okviru misije.

Detaljnije

260.jpg

Uspesi VMA na domaćoj i međunarodnoj sceni

14.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Stručnjaci VMA na domaćoj i svetskoj naučnoj sceni uspešno reprezentuju svoja stručna i naučna dostignuća afirmišući srpsku medicinu.

Detaljnije

261.jpg

VMA na Svetskom kongresu vojne medicine

14.10.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Trideset osmi svetski kongres vojne medicine održan je u Kuala Lumpuru, Malezija, od 4. do 9.oktobra 2009.godine. Aktivno i zapaženo učešće u radu kongresa imala je delegacija VMA sa načelnikom, general-majorom prof.dr Miodragom Jevtićem na čelu, u čijem sastavu su bili i: pukovnik prof.dr Zoran Popović, pukovnik doc.dr Radomir Samardžić i vojni službenik prof.dr Slavica Vučinić.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas