94.jpg

SVETSKA ISKUSTVA IZ ORTOPEDIJE U VMA

23.12.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Prof.dr Sakari Orava, ortopedski hirurg iz Odeljenja za istraživanje sportskih trauma bolnice u Turku, Finska, održao je danas u VMA dva edukativna predavanja tokom kojih je stručnjacima VMA i brojnim prisutnim ortopedskim hirurzima iz naše zemlje i regiona preneo svoja izuzetno bogata iskustva u domenu rezultata hirurškog zbrinjavanja povreda Ahilove tetive i hirurškog tretmana povreda mišića.

Detaljnije

95.jpg

ZDRAVLjE: VRLINA I HUMANOST

23.12.2010 | Aktuelnosti

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u Vojnomedicinsku akademiju je i ove, kao i proteklih godina stigao veliki broj čestitki i poruka sa željama za dalji uspešan razvoj i napredak ustanove, kao i srpske medicine u celini, od strane korisnika naših usluga iz zemlje i inostranstva, kolega, poslovnih partnera, predstavnika medija.

Detaljnije

96.jpg

Edukacije i razmena iskustva

21.12.2010 | Aktuelnosti

VMA je organizator mnogih stručnih i edukativnih skupova koji imaju za cilj razmenu iskustava i stručnih znanja i prezentovanje najnovijih saznanja kolegama iz vojnozdravstvenih i ostalih medicinskih ustanova u našoj zemlji, potvrđujući svoju posvećenost unapređenju medicinske struke, o čemu govori i veliki broj stručnih skupova koji je poslednjih dana održan u VMA.

Detaljnije

97.jpg

MEDICINA NE POZNAJE GRANICE

21.12.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Stručnjaci VMA svoja saznanja iz oblasti medicinske struke i nauke uvek spremno dele sa kolegama u zemlji i inostranstvu, ali su spremni i da uče od drugih i s tim ciljem odlaze u najeminentnije svetske medicinske centre.

Detaljnije

98.jpg

U MISIJI OČUVANjA ZDRAVLjA

13.12.2010 | Aktuelnosti

VMA ostvaruje uspešnu stručnu saradnju sa više civilnih zdravstvenih ustanova u zemlji i regionu i pruža im konkretnu podršku u radu, potvrđujući primerom i delom svoju posvećenost očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi, kao i jačanju vojno-civilne saradnje, kao jednoj od misija Vojske Srbije.

Detaljnije

99.jpg

SVETSKA ISKUSTVA IZ KOLOREKTALNE HIRURGIJE U VMA

13.12.2010 | Aktuelnosti

Vojni službenik, doc.dr Bratislav Trifunović, načelnik Odeljenja za kolorektalnu hirurgiju u Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju VMA boravio je nedavno na jednomesečnom srtručnom usavršavanju u St.Marks bolnici u Londonu, Velika Britanija.

Detaljnije

100.jpg

XVII i XVIII

07.12.2010 | Aktuelnosti

Unazad tri dana članovi transplantacionog tima VMA koji čine eksperti iz više oblasti medicinske profesije uspešno su učinili eksplantaciju, dve transplantacije jetre i dve transplantacije bubrega.

Detaljnije

101.jpg

KORAK DALjE NA SVETSKOJ NAUČNOJ SCENI

03.12.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

General-major prof.dr Miodrag Jevtić i pukovnik prof.dr Zoran Popović predstavljali su našu zemlju na godišnjem sastanku Američke asocijacije vojnih hirurga (AMSUS) koji je nedavno održan u Feniksu, Arizona.

Detaljnije

102.jpg

JOŠ JEDNA STRANICA AKADEMSKE ISTORIJE

03.12.2010 | Aktuelnosti

Akademski potencijal VMA dodatno je osnažen na jučerašnjoj 526. sednici Nastavno-naučnog veća VMA tokom koje je, u skladu sa zakonskim propisima i jedinstvenim kriterijumima, učinjen izbor 13 redovnih profesora, 5 vanrednih profesora, 5 docenata i 4 asistenta.

Detaljnije

103.jpg

USPEŠNA TRANSPLANTACIJA JETRE SA ŽIVOG DAVAOCA

01.12.2010 | Aktuelnosti

Tokom jučerašnjeg dana i noći u VMA je učinjena hitna transplantacija dela jetre sa živog davaoca kod vitalno ugrožene šesnaestogodišnje bolesnice u stanju fuminantnog hepatitisa zbog Vilsonove bolesti.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas