84.jpg

Novi oficiri sanitetske i veterinarske službe

09.02.2011 | Aktuelnosti

Ukazom Predsednika Republike Srbije gospodina Borisa Tadića u čin potporučnika sanitetske i veterinarske službe svečano je proizvedeno 11 kandidatkinja koje su u prethodnom periodu osposobljene za profesionalnu vojnu službu u okviru Centra za organizaciju i taktiku sanitetske službe i Školskog centra veterinarske službe.

Detaljnije

85.jpg

Najbolji naučnoistraživački projekat

08.02.2011 | Aktuelnosti

Pukovnik akademik prof.dr Miodrag Čolić, v.d. dekana Visoke škole medicine VMA i načelnik Instituta za medicinska istraživanja dobitnik je godišnje nagrade za najbolji naučnoistraživački projekat Ministarstva odbrane Srbije.

Detaljnije

86.jpg

Kuća zdravlja za srpske sportiste

31.01.2011 | Aktuelnosti

Potpisivanjem Protokola o saradnji VMA i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) svim dobitnicima nacionalnih priznanja, sportistima koji su na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima osvajali medalje i na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju, omogućeno je da u VMA obavljaju sistematske i specijalističke preglede.

Detaljnije

87.jpg

VMA U 2010 GODINI: REZULTATI, PRIZNANjA I VIZIJE

28.01.2011 | Aktuelnosti

Kada je reč o ostvarenim rezultatima i postignutim uspesima u domenu lečenja, obrazovanja, naučnoistraživačkog rada, međunarodne saradnje, 2010. godinu ocenjujem kao najuspešniju u protekloj dekadi – istakao je načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić na godišnjoj analizi funkcionalne sposbnosti VMA za 2010 godinu.

Detaljnije

88.jpg

MEDICINSKA SARADNjA SA CRNOM GOROM

25.01.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić boravio je u Crnoj Gori u službenoj poseti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Meljine“ i tom prilikom je sa direktorom ove ustanove doc. dr Budimirom Šegrtom potpisao Ugovor o naučno-tehničkoj saradnji u domenu zdravstvene, akademske i naučnoistraživačke delatnosti.

Detaljnije

89.jpg

Dvadeseta transplantacija jetre

11.01.2011 | Aktuelnosti

Transplantacioni tim VMA uradio je tokom prethodne noći 20.transplantaciju jetre. U toku ovog zahvata prvi put u našoj ustanovi je primenjena tehnika implantacije grafta sa kavo-kavalnim anastomozama u kompletnoj vaskularnoj ekskluziji.

Detaljnije

90.jpg

Uspesi u interventnoj radiologiji

10.01.2011 | Aktuelnosti

Metodama interventne neurologije u Institutu za radiologiju VMA u toku prošle godine zbrinuto je oko 200 pacijenata iz naše zemlje i regiona sa najsloženijim oboljenjima krvnih sudova glave i vrata, kao što su komplikovane aneurizme, AV malformacije, stenoze krvnih sudova mozga, karotidno-kavernozne fistule.

Detaljnije

91.jpg

I juče i sutra: novogodišnji prijem na VMA

29.12.2010 | Aktuelnosti

Evo nas ponovo na kalendarskom razmeđu, da u skladu sa našom uobičajenom praksom, uz prijateljsku zdravicu rezimiramo šta smo sve uradili, da li smo ispunili sva obećanja koja smo Vam sa ovog istog mesta dali pre tačno godinu dana, da sudu javnosti izložimo sve što smo činili i učinili, ali i da vidimo kuda ćemo i kako dalje. –rekao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić, pozdravljajući prisutne predstavnike više od 30 medija na tradicionalnom novogodišnjem prijemu koji je danas održan na VMA.

Detaljnije

92.jpg

PRIZNANjE NAJBOLjOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI U 2010.GODINI

27.12.2010 | Aktuelnosti

VMA je kao vojnozdravstvena ustanova uvek nastojala da bude snažan oslonac srspkom zdrvastvu i pouzdan partner civilnim zdrvastvenim ustanovama na istom zadatku unapređenja zdravlja.

Detaljnije

93.jpg

RENDGEN 21.VEKA: NOVI 128-SLAJSNI SKENER NA VMA

27.12.2010 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Republike Srbije gospodin Dragan Šutanovac svečano je danas u VMA pustio u rad novi 128-slajsni skener.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas