65.jpg

Prva operacija perkutane stabilizacije kičme u našoj zemlji izvedena na VMA

08.04.2011 | Aktuelnosti

Spinalni tim Klinike za neurohirurgiju VMA na čelu sa ppuk. dr Milenkom Savićem, načelnikom Odseka za instrumentalnu stabilizaciju kičme Klinike za neurohirurgiju VMA uspešno je uradio operaciju perkutane stabilizacije kičme, prve takve u našoj zemlji.

Detaljnije

66.jpg

Plodna publicistička aktivnost pripadnika VMA u prošloj godini

08.04.2011 | Aktuelnosti

Publikovanju rezultata naučno-istraživačkog rada na Vojnomedicinskoj akademiji se oduvek poklanjala velika pažnja.

Detaljnije

67.jpg

Slovenački traumatolozi u VMA

30.03.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Traumatološko-ortopedskog odeljenja bolnice iz Slovenj Gradeca u Sloveniji na čelu sa direktorom Miranom Sagmeisterom posetila je Kliniku za ortopediju i traumatologiju VMA u cilju upoznavanja sa radom ove organizacijske celine i razmenom iskustava u zbrinjavanju ortopedsko-traumatološke patologije u nas.

Detaljnije

68.jpg

Sastanak otorinolaringologa Srbije

29.03.2011 | Aktuelnosti

Klinika za otorinolaringologiju VMA bila je organizator stručnog sastanka na temu «Antibiotska profilaksa i terapija u hirurgiji laringsa i hipofarinksa» koji je održan u VMA

Detaljnije

69.jpg

BALKANSKA RADIONICA VASKULARNE HIRURGIJE

24.03.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U organizaciji Evropskog udruženja vaskularnih hirurga i Klinike za vaskularnu hirurgiju VMA u našoj ustanovi je organizovana Balkanska radionica vaskularne hirurgije u čijem radu je uzelo učešće 17 hirurga iz Srbije i Republike Srpske/Bosne i Hercegovine.

Detaljnije

70.jpg

Doprinos Srbijatransplantu: koordinacija transplantacije solidnih organa

22.03.2011 | Aktuelnosti

Edukativni kurs o koordinaciji transplantacije solidnih organa održan je danas u VMA.

Detaljnije

71.jpg

POTVRĐEN UGLED U SVETU NEUROHIRURGA VMA

21.03.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA, pukovnik prof.dr Zoran Roganović izabran je u predsedništvo Komiteta za hirurgiju perifernih nerava (Peripheral Nerve Surgery Committee) Svetskog udruženja neurohirurga (World Federation of Neurosurgical Societies - WFNS).

Detaljnije

72.jpg

Hipotermija i hipertermija: specifični aspekti

21.03.2011 | Aktuelnosti

U organizaciji Instituta za higijenu VMA u našoj ustanovi održan je edukativni kurs o specifičnim aspektima hipotermija i hipertermija tokom kojeg su istaknuti stručnjaci VMA vojni službenici prof.dr Sonja Radaković, prof.dr Maja Šurbatović i asistent mr Snježana Zeba održali više zapaženih predavanja iz oblasti toplotnog stresa i toplotne bolesti, proceni rizika od nastanka hipertermije tokom vojničkih aktivnosti, hipotermiji kao problemu u hirurških bolesnika, kao i terapiji hipotermije i hiperermije u terenskim i bolničkim uslovima.

Detaljnije

73.jpg

Konkurs za upis treće klase kadeta Visoke škole VMA

15.03.2011 | Aktuelnosti

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva za kadete Visoke škole Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u školskoj 2011/2012.godini.

Detaljnije

74.jpg

Iskustva u lečenju deformiteta lica i vilica

15.03.2011 | Aktuelnosti

Na edukativnom kursu sa temom „Planiranje u ortognatskoj hirurgiji“ koji je nedavno održan u Beogradu u prisustvu oko 350 maksilofacijalnih hirurga, ortodonata, stomatologa, hirurga plastičara i medicinskih tehničara zapaženo učešće uzeli su i stručnjaci VMA predvođeni načelnikom naše ustanove, pukovnikom prof.dr Marijanom Novakovićem koji je održao predavanje o lečenju deformiteta nosa nakon hirurškog lečenja rascepa usana i palatuma i načelnikom Klinike za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju pukovnikom prof.dr Nebojšom Jovićem.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas