37.jpg

Poseta delegacije Vojnog zdravstva MO Republike Češke Vojnomedicinskoj akademiji

27.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Tročlana delegacija Vojnog saniteta Češke Republike u čijem su sastavu bili dr Roman Blanar, prodekan za spoljne odnose i razvoj Medicinskog fakulteta Univerziteta odbrane, potpukovnik dr Jaromil Vopršal, načelnik Veterinarske službe i izaslanik odbrane Republike Češke u Beogradu je nedavno posetila Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

36.jpg

Nastavak saradnje Ministarstava odbrane Srbije i SAD-a u okviru Programa kontrole i prevencije HIV/AIDS-a u Vojsci Srbije

23.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Predstavnik Programa prevencije i kontrole HIV/AIDS-a Ministarstva odbrane SAD, dr Frida Von i major Pol Puhta iz Evropske komande SAD-a su u okviru svoje radne posete Ministrastvu odbrane i Vojsci Republike Srbije u periodu od 19-23. juna 2011, posetili i Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

38.jpg

Poseta alžirske delegacije Vojnomedicinskoj akademiji

22.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Nakon zvanične posete tročlane delegacije MO Republike Srbije predvođene načelnikom Sektora VMA za školovanje i NIR puk prof. dr Predragom Romićem Direkciji za vojno zdravstvo DNR Alžira u maju ove godine, usledila je uzvratna poseta alžirske delagacije Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

39.jpg

Novine u domenu grudne hirurgije VMA

22.06.2011 | Aktuelnosti

Na Klinici za grudnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, hirurški tim na čelu sa pukovnik prof. dr Vojkanom Stanićem je izvršio izuzetno retku operaciju kojom su u istom aktu odstranjeni karcinom donjeg režnja levog plućnog krila i metastaza u levoj nadbubrežnoj žlezdi.

Detaljnije

41.jpg

U misiji jačanja ljudskog duha

17.06.2011 | Aktuelnosti

Obeležena Slava kapele na Vojnomedicinskoj akademiji

Detaljnije

42.jpg

Vojnomedicinska saradnja sa Kuvajtom

15.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Danas je Vojnomedicinsku akademiju posetila visoka delegacija Ministrstva odbrane Kuvajta.

Detaljnije

46.jpg

Eksperti VMA na međunarodnim skupovima

06.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Sedma bazična škola kliničke nutricije Evropskog udruženja za parenteralnu i enteralnu ishranu - (ESPEN), i 1. Kongres kliničke ishrane Bosne i Hercegovine

Detaljnije

40.jpg

XVI kongres Balkanskog komiteta vojne medicine

05.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Vojnomedicinska akademija beleži u proteklom periodu sve intenzivniju međunarodnu saradnju kroz uspešno učešće svojih eksperata u stručnim skupovima među kojima je i nedavno održan 16. kongres Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM) u Bukureštu, Rumunija (01.-05. juna 2011.)

Detaljnije

43.jpg

Sestrinstvo VMA – Inter-disciplinarna saradnja

03.06.2011 | Aktuelnosti

Poseta medicinskih sestara i tehničara Društva medicinskih sestara, tehničara i babica Ljubljane je jedna u nizu mnogobrojnih stručnih skupova čiji je domaćin i organizator bila Vojnomedicinska akademija.

Detaljnije

44.jpg

Strane delegacije u poseti Vojnomedicinskoj akademiji

29.05.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U okviru svoje zvanične posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije povodom proslave 29. maja – Dana mirovnih misija Ujedinjenih nacija, obeleženog svečanim otvaranjem izložbe ''Mirovne misije Vojske 1956 -2011'' u Vojnom muzeju u Beogradu, španski general-major Alberto Asarto Kuevas, komandant mirovnih snaga UN-a raspoređenih u Libanu u okviru UNFIL misije je u pratnji brigadnog generala Milana Mojsilovića, zamenika komandanta Združene operativne komande GŠ VS boravio u kraćoj poseti VMA.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas