503.jpg

Izvedena prva torakoskopija kod kifoze

25.04.2014 | Aktuelnosti

Prva kombinovana operacija videoasistirane torakoskopske hirurgije i klasičnog hirurškog zahvata korekcije urođenog deformiteta kičme kod dece izvedena je na Klinici za neurohirurgiju VMA.

Detaljnije

transfuzija logo.PNG

Najava dve akcije dobrovoljnog prikupljanja krvi

24.04.2014 | U najavi, Aktuelnosti,

Akcije dobrovoljnog prikupljanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA biće održane danas, 24. aprila 2014. godine u Šidu i sutra, 25. aprila 2014. godine u prostorijama Rudnika bakra Bor.

Detaljnije

503.jpg

Održan kurs o seksualno prenosivim infekcijama u vojnoj populaciji

24.04.2014 | Aktuelnosti

Kurs kontinuirane medicinske edukacije "HIV/AIDS i druge seksualno prenosive infekcije u vojnoj populaciji" u organizaciji Odseka za kontrolu i prevenciju bolničkih infekcija VMA održan je na VMA.

Detaljnije

Dan VS 2014.jpg

VMA odlikovana Karađorđevom zvezdom trećeg stepena

23.04.2014 | Aktuelnosti

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, ukazom predsednika Republike Srbije, Vojnomedicinska akademija je odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena.

Detaljnije

CPN-tribina-o-zavestanju.jpg

Centar za promociju nauke

17.04.2014 | VMA u medijima

Detaljnije

503.jpg

Rehabilitacija i osteoartritis

17.04.2014 | Aktuelnosti

Stručni skup „Osteoartritis i povrede mišićno-koštanog sistema kao rehabilitacioni problem“ u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA i Društva medicinskih sestara i tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije održan je na VMA.

Detaljnije

503.jpg

O lečenju pacijenata sa kolorektalnim karcinomom

17.04.2014 | Aktuelnosti

Radionica pod nazivom „Procena resektabilnosti i ciljevi lečenja pacijenata sa metastatskim kolorektalnim karcinomom“ u organizaciji Klinike za opštu hirurgiju, Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju, Instituta za radiologiju, Sektora za farmaciju i Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije održana je na VMA.

Detaljnije

503.jpg

Nemački urolog gost na VMA

17.04.2014 | Aktuelnosti

Jedan od najistaknutijih urologa na polju endoskopske hirurgije nadbubrežne žlezde u Evropi prof. dr Martin Karl Volc (Martin Karl Walz) iz Esena, Nemačka bio je gost Klinike za urologiju Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

503.jpg

Objavljen godišnji izveštaj Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA

16.04.2014 | Aktuelnosti

U skladu sa dobrom kliničkom praksom koja postoji u Evropskoj asocijaciji centara za kontrolu trovanja, Nacionalni centar za kontrolu trovanja (NCKT) VMA četvrtu godinu za redom objavio je Godišnjak koji je ove godine dopunjen i podacima drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Detaljnije

503.jpg

HIV/AIDS i druge seksualno prenosive infekcije u vojnoj populaciji

16.04.2014 | U najavi, Aktuelnosti

Kurs kontinuirane medicinske edukacije namenjen razumevanju HIV/AIDS-a i drugih seksualnim putem prenosivih infekcija od značaja za vojnu populaciju biće održan 22. aprila 2014. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas