General Dikovic primio delegaciju snsl.jpg

28.07.2017 | General Diković primio delegaciju sanitetske službe

Povodom 30. jula - Dana sanitetske službe načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima Kolegijuma, primio je danas delegaciju te službe.

Prijemni ispit za medicinske sestre na VMA-1.jpg

25.07.2017 | Prvi prijemni ispit za osnovne strukovne studije za medicinske sestre na VMA

Prva generacija kandidata za upis na osnovne strukovne studije - program Strukovna medicinska sestra za školsku 2017/18. godinu polagala je prijemni ispit na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu.

Upisana deveta klasa kadeta.jpg

24.07.2017 | Upis devete klase kadeta Medicinskog fakulteta VMA

Deveta klasa kadeta na integrisanim akademskim studijama medicine na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu upisana je danas na VMA.

Stefanovic i Vulin na VMA.jpg

23.07.2017 | Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene na VMA

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su sa saradnicima vatrogasce MUP i radnika teško povređenog u nedavnoj nezgodi u Lučanima.

Medtronic 072017.jpg

21.07.2017 | O nastavku uspešne saradnje

Predstavnici kompanije Medtronic na čelu sa gospodinom Vilijamom Kolonom posetili su Vojnomedicinsku akademiju u cilju sagledavanja dosadašnjih rezultata i mogućnosti dalje saradnje u različitim oblastima poslovanja.

Saber Guardian 2017.jpg

18.07.2017 | Visok nivo stručnosti prikazan na vežbi "Saber Guardian 17 - MASCAL"

U vojnoj avio bazi "Mihail Kogalniceanu" u Rumuniji, učesnici vežbe "Saber Guardian 17 - MASCAL", među kojima se nalaze i pripadnici Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, tokom prethodnih sedam dana bili su u prilici da prikažu dostignuti nivo osposobljenosti u pružanju medicinske pomoći stanovništvu u kriznim situacijama.

OS Bundesver.jpg

18.07.2017 | Saradnja sa nemačkim toksikolozima

Dvočlana delegacija sanitetske službe Oružanih snaga Bundesvera predvođena potpukovnikom Timom Vilijem u poseti je Nacionalnom centru za kontrolu trovanja (NCKT) Vojnomedicinske akademije.

Ministar odbrane obišao povređene radnike iz Centra za socijalni rad.JPG

15.07.2017 | Ministar odbrane obišao povređene radnike iz Centra za socijalni rad

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas sa zastupnikom načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem dvoje povređenih iz Centra za socijalni rad opštine Rakovica, koji se nalaze na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ministar Vulin obišao povređene radnike iz Lučana.jpg

15.07.2017 | Ministar Vulin obišao povređene radnike iz Lučana

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenada Miloradovića i zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, obišao je danas na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije, radnike koji su juče u večernjim časovima povređeni tokom požara tehnološkog otpada u fabrici „Milan Blagojević-namenska“ u Lučanima.

Konf_Ohajo.jpg

10.07.2017 | Pripreme za trilateralno medicinsko angažovanje

Petočlana delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane učestvovala je na Glavnoj planskoj konferenciji povodom predstojećeg zajedničkog medicinskog angažovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja i Oružanih snaga Republike Angole.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas