Dodela-diploma2017.JPG

08.09.2017 | Dodeljene diplome novoj klasi vojnih lekara

U amfiteatru Vojnomedicinske akademije danas su uručene diplome integrisanih akademskih studija medicine kadetima 3. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu, koji će sutra biti promovisani u sanitetske potporučnike Vojske Srbije

04092017.JPG

04.09.2017 | Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe

Dvadeset sedam devojaka i dvanaest muškaraca, profesionalnih vojnika sanitetske službe, junske generacije, danas je na VMA započelo tromesečno kolektivno obučavanje za rad u vojnozdravstvenim ustanovama.

Prve TAVI procedure na VMA.jpg

25.08.2017 | NA VMA uspešno ugrađeni prvi aortni zalisci perkutanim putem

Na Vojnomedicinskoj akademiji po prvi put je urađena implantacija aortnog zaliska bez hirurškog reza kod dvoje pacijenata starosti 82 i 77 godina koji se uspešno oporavljaju

503.jpg

17.08.2017 | Produžen rok za prijavu i prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe

Prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja se do popune upražnjenih mesta, a sva lica zainteresovana za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi potrebno je da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 21. avgustom 2017. godine.

Paula Vaninen 1.jpg

17.08.2017 | Međunarodna saradnja Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA

Direktorka Instituta Verifin Univerziteta u Helsinkiju prof. Paula Vaninen (Paula Vanninen), boravila je u poseti Nacionalnom centru za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije.

AngioJet trombektomija.JPG

16.08.2017 | Na VMA izvedena prva AngioJet trombektomija u plućima

Prvo mehaničko razlaganje trombova u plućima AngioJet sistemom izvedeno je na Vojnomedicinskoj akademiji kod pacijenta S.J. starosti 43 godine koji se uspešno oporavlja.

Ceski kadeti 082017.jpg

08.08.2017 | Češki kadeti na Medicinskom fakultetu VMA

Kadeti četvrte godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta odbrane Češke Republike, u sklopu redovne prakse razmene kadeta, borave u poseti Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije (MF VMA) Univerziteta odbrane u Beogradu u periodu od 6. avgusta do 1. septembra 2017. godine.

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

08.08.2017 | Lekari VMA učesnici međunarodnog kursa u Šangaju

Tri lekara Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije, doc. dr Zorica Brdareski, ppuk. dr Dejan Ilić i dr Maja Pavlović, učestvovali su na međunarodnom kursu akupunkture i tradicionalne kineske medicine održanom od 14. do 21. jula 2017. godine u Šangaju, Narodna Republika Kina.

03082017.JPG

03.08.2017 | Ministar Vulin obišao povređene radnike iz Lučana

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji zastupnika načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnika doktora Uglješe Jovičića i zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, obišao je večeras na Odeljenju za opekotine Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, radnike koji su juče povređeni kada je došlo do tehnološkog požara u pogonu za proizvodnju raketnog goriva u fabrici „Milan Blagojević-namenska“ u Lučanima.

Dan saniteta 2017.jpg

28.07.2017 | Vojno zdravstvo ponos nacije

Pripadnici vojnog zdravstva jesu ponos armije, ali i ponos nacije koja može da se pohvali kakve je ljude odškolovala, kakve je ljude othranila i kakvi ljudi brinu o njoj.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas