Delegacija BiH.JPG

07.09.2016 | Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH posetio VMA

Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić sastao se danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnikom Antom Jelečom.

503.jpg

06.09.2016 | Najava predavanja o Parkinsonovoj bolesti

Predavanje Marije Mučibabić, doktoranda Univerziteta u Lajdenu, Holandija pod nazivom "Agregacije proteina u ranoj fazi nastanka Parkinsonove bolesti" biće održano u petak, 09. septembra 2016. godine sa početkom u 13.30 časova u sali Nastavno-naučnog veća Vojnomedicinske akademije.

Kroz_Kinsansu.JPG

06.09.2016 | Otvorena izložba fotografija "Kroz Kinšasu"

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije danas je otvorena autorska izložba potpukovnika Saše Mickovića „Kroz Kinšasu“. Hirurg po zanimanju, Micković je foto zapisima zabeležio život glavnog grada Demokratske Republike Kongo u kome je više od pola godine boravio kao pripadnik Vojske Srbije u sanitetskoj misiji Ujedinjenih nacija u toj zemlji.

SnSl_Angola1.jpg

05.09.2016 | Saradnja u oblasti vojne medicine sa Angolom

Zamenik načelnika Sanitetske službe Oružanih snaga Angole brigadni general Hoze Belhior Da Silva, u okviru posete Upravi za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, posetio je i Vojnomedicinsku akademiju.

503.jpg

03.09.2016 | Počinje zajedničko medicinsko angažovanje u opštinama Preševo i Bujanovac

Humanitarna asistencija mešovitih medicinskih timova Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja počinje u utorak, 6. septembra, na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga.

Kineska delegacija.jpg

02.09.2016 | Kineska delegacija na VMA

Šestočlana delegacija Narodnooslobodilačke armije Kine na čelu sa načelnikom Odeljenja za komandovanje Akademije za hemijsku odbranu starijim pukovnikom Vang Šišengom posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Ceski studenti na MF VMA.jpg

29.08.2016 | Češki studenti u poseti VMA

Studenti četvrte i pete godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta odbrane Češke Republike boravili su u poseti Vojnomedicinskoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu.

12082016 ch2.jpg

12.08.2016 | Delegacija kineskog vojnog zdravstva u poseti Srbiji

Državni sekretar Nenad Nerić sastao se danas na Vojnomedicinskoj akademiji sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo Centralne vojne komisije Narodnooslobodilačke armije Kine general majorom Li Đingđijem koji predvodi šestočlanu kinesku delegaciju koja boravi u poseti Ministarstvu odbrane Srbije.

autorski poduhvat 2016.jpg

29.07.2016 | Na VMA dodeljena priznanja za autorski poduhvat godine

U okviru obeležavanja 30. jula - Dana sanitetske službe, dodeljena su priznanja za najbolje monografske publikacije u oblasti medicinskih nauka objavljene u proteklih godinu dana.

Dan saniteta 2016.JPG

29.07.2016 | Obeležen Dan sanitetske službe

Dan sanitetske službe - 30. jul obeležen je danas u amfiteatru Vojnomedicinske akademije, a svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, državni sekretari u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu zdravlja Nenad Nerić i Berislav Vekić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, brojni gosti, saradnici i zaposleni u vojnom zdravstvu.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas