62.jpg

15.04.2011 | Članovi Društva sestara, tehničara i babica iz Slovenije u poseti VMA

Društvo sestara, tehničara i babica iz Slovenije boravilo je na Vojnomedicinskoj akademiji u okviru svoje radne posete Odeljenju za zdravstvenu negu VMA.

63.jpg

12.04.2011 | VII Kongres interventnih kardiologa

Beograd, 12. april, 2011. - U organizaciji Fonda Srbije ''Za vaše srce'', u Beogradu je, od 08. do 12. aprila, po sedmi put održan tradicionalni međunarodni kongres interventnih kardiologa ''BASICS'' koji je ove godine okupio preko 400 kardiologa, radiologa i kardiohirurga, među kojima je bilo oko 40 najeminentnijih stručnjaka iz celog sveta.

65.jpg

08.04.2011 | Prva operacija perkutane stabilizacije kičme u našoj zemlji izvedena na VMA

Spinalni tim Klinike za neurohirurgiju VMA na čelu sa ppuk. dr Milenkom Savićem, načelnikom Odseka za instrumentalnu stabilizaciju kičme Klinike za neurohirurgiju VMA uspešno je uradio operaciju perkutane stabilizacije kičme, prve takve u našoj zemlji.

66.jpg

08.04.2011 | Plodna publicistička aktivnost pripadnika VMA u prošloj godini

Publikovanju rezultata naučno-istraživačkog rada na Vojnomedicinskoj akademiji se oduvek poklanjala velika pažnja.

67.jpg

30.03.2011 | Slovenački traumatolozi u VMA

Delegacija Traumatološko-ortopedskog odeljenja bolnice iz Slovenj Gradeca u Sloveniji na čelu sa direktorom Miranom Sagmeisterom posetila je Kliniku za ortopediju i traumatologiju VMA u cilju upoznavanja sa radom ove organizacijske celine i razmenom iskustava u zbrinjavanju ortopedsko-traumatološke patologije u nas.

68.jpg

29.03.2011 | Sastanak otorinolaringologa Srbije

Klinika za otorinolaringologiju VMA bila je organizator stručnog sastanka na temu «Antibiotska profilaksa i terapija u hirurgiji laringsa i hipofarinksa» koji je održan u VMA

69.jpg

24.03.2011 | BALKANSKA RADIONICA VASKULARNE HIRURGIJE

U organizaciji Evropskog udruženja vaskularnih hirurga i Klinike za vaskularnu hirurgiju VMA u našoj ustanovi je organizovana Balkanska radionica vaskularne hirurgije u čijem radu je uzelo učešće 17 hirurga iz Srbije i Republike Srpske/Bosne i Hercegovine.

70.jpg

22.03.2011 | Doprinos Srbijatransplantu: koordinacija transplantacije solidnih organa

Edukativni kurs o koordinaciji transplantacije solidnih organa održan je danas u VMA.

71.jpg

21.03.2011 | POTVRĐEN UGLED U SVETU NEUROHIRURGA VMA

Načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA, pukovnik prof.dr Zoran Roganović izabran je u predsedništvo Komiteta za hirurgiju perifernih nerava (Peripheral Nerve Surgery Committee) Svetskog udruženja neurohirurga (World Federation of Neurosurgical Societies - WFNS).

72.jpg

21.03.2011 | Hipotermija i hipertermija: specifični aspekti

U organizaciji Instituta za higijenu VMA u našoj ustanovi održan je edukativni kurs o specifičnim aspektima hipotermija i hipertermija tokom kojeg su istaknuti stručnjaci VMA vojni službenici prof.dr Sonja Radaković, prof.dr Maja Šurbatović i asistent mr Snježana Zeba održali više zapaženih predavanja iz oblasti toplotnog stresa i toplotne bolesti, proceni rizika od nastanka hipertermije tokom vojničkih aktivnosti, hipotermiji kao problemu u hirurških bolesnika, kao i terapiji hipotermije i hiperermije u terenskim i bolničkim uslovima.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas