73.jpg

15.03.2011 | Konkurs za upis treće klase kadeta Visoke škole VMA

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva za kadete Visoke škole Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u školskoj 2011/2012.godini.

74.jpg

15.03.2011 | Iskustva u lečenju deformiteta lica i vilica

Na edukativnom kursu sa temom „Planiranje u ortognatskoj hirurgiji“ koji je nedavno održan u Beogradu u prisustvu oko 350 maksilofacijalnih hirurga, ortodonata, stomatologa, hirurga plastičara i medicinskih tehničara zapaženo učešće uzeli su i stručnjaci VMA predvođeni načelnikom naše ustanove, pukovnikom prof.dr Marijanom Novakovićem koji je održao predavanje o lečenju deformiteta nosa nakon hirurškog lečenja rascepa usana i palatuma i načelnikom Klinike za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju pukovnikom prof.dr Nebojšom Jovićem.

64.jpg

12.03.2011 | Poseta češke delegacije Vojnomedicinskoj akademiji

U okviru zvanične posete Univerzitetu odbrane MO Republike Srbije, rektor češkog Univerziteta odbrane prof. Rudolf Urban, u pratnji izaslanika odbrane Republike Češke u Srbiji, pukovnika Loranta Kurtošija, posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju.

75.jpg

11.03.2011 | Nefrolozi Srbije u VMA

Sastanak Nefrološke sekcije Srpskog lekarskog društva održan je u VMA u prisustvu više desetina nefrologa iz zdravstvenih ustanova Srbije.

76.jpg

10.03.2011 | Zalihe antidota u Srbiji:uloga Centra za kontrolu trovanja VMA

U VMA je danas održan stručni sastanak na temu „Dostupnost i zalihe antidota u Srbiji: uloga Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA i modeli saradnje“.

77.jpg

09.03.2011 | Vojnozdravstvena saradnja Srbije i Italije

Delegacija vojnozdravstvene službe Italije koju je predvodio načelnik general-potpukovnik Federiko Marmo posetila je danas VMA i sa najvišim rukovodstvom ove ustanove razgovarala o mogućnostima saradnje u oblasti lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.

79.jpg

02.03.2011 | DAN VMA: 167 GODINA RAZVOJA I NAPRETKA

Vojnomedicinska akademija obeležila je 167 godina tradicije i razvoja nizom prigodnih svečanosti. Svečanostima kojima je obeležen ovaj veliki jubilej, prisustvovali su, osim domaćina, rektora Univerziteta odbrane general-majora prof. dr Miodraga Jevtića i načelnika VMA pukovnika prof. dr Marijana Novakovića, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rektori Univerziteta Srbije, dekani Medicinskih fakulteta, direktori najvećih zdravstvenih ustanova, predstavnici Srspke akademije nauka i umetnosti, Srpske pravoslavne crkve, ličnosti iz javnog i kulturnog života i brojni gosti.

80.jpg

02.03.2011 | SVEČANO OTVOREN CENTAR ZA HIPERBARIČNU MEDICINU VMA

Povodom Dana VMA ministar odbrane Republike Srbije Dragan Šutanovac svečano je pustio u rad savremeni Centar za hiperbaričnu medicinu.

81.jpg

01.03.2011 | PODRŠKA NA PUTU RAZVOJA: PRIJEM ZA NEKADAŠNjE NAČELNIKE VMA

Povodom predstojećeg 167.rođendana VMA u našoj ustanovi je priređen tradicionalni prijem za nekadašnje načelnike VMA.

82.jpg

25.02.2011 | Akademici Srpskog lekarskog društva u VMA

VMA i Akademija medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva organizovali su naučni skup posvećen životu i delu dr Mihajila Mike Petrovića, prvog srpskog profesora ratne hirurgije, prvog sanitetskog generala u srpskoj vojsci, pisca i pedagoga.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas