349.jpg

07.02.2010 | Ambasador Japana u poseti VMA

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki sa saradnicima posetio je juče Vojnomedicinsku akademiju.

348.jpg

07.02.2010 | Nastavak balkanske vojnomedicinske saradnje

Pretkongresni sastanak Balkanskog komiteta vojne medicine BKVM održan je u Istanbulu, Turska. Sastanku su prisustvovale delegacije stalnih članica BKVM: Bugarske, Grčke, Rumunije, Srbije i Turske.

350.jpg

07.02.2010 | Nova klasa ŠRO Sanitetske i Veterinarske službe

Svečanim prijemom u amfiteatru VMA, u prisustvu načelnika VMA, rukovodilaca organizacijskih celina i nastavnika, otpočelo je školovanje 25 polaznika 95. klase Škole rezervnih oficira sanitetske službe i 93. klase Škole rezervnih oficira veterinarske službe.

352.jpg

07.02.2010 | Uspešno obavljen porođaj na VMA

I pored toga što VMA nije akušerska ustanova, pacijentkinja C.I. (34) iz Pančeva, porodila se danas popodne na Klinici za urgentnu i kliničku toksikologiju VMA.

356.jpg

07.02.2010 | Svečana sednica Nastavno-naučnog veća

Povodom velikog jubileja - 165 godina tradicije i rada, u amfiteatru VMA održana je svečana sednica Nastavno-naučnog veća. Sednicu je otvorio načelnik VMA i predsednik Nastavno-naučnog veća, general-major prof. dr Miodrag Jevtić koji je tom prilikom rekao da je ponosan što je VMA ponovo snažna institucija u koju je prestižno doći, koja je potpuno revitalizovana i s ponosom i entuzijazmom kreće dalje napred, putevima vrhunske svetske medicine.

357.jpg

07.02.2010 | Svečana akademija povodom Dana VMA

Svečana akademija povodom 165 godina tradicije Vojnomedicinske akademije, održaće se na Dan VMA, u ponedeljak, 2. marta 2009. godine sa početkom od 20 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu.

359.jpg

07.02.2010 | Prijem za nekadašnje načelnike VMA

Povodom predstojećeg Dana VMA i jubileja - 165 godina čuvanja tradicije na nastanak srpskog vojnog saniteta, načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić, sa članovima kolegijuma, priredio je prijem za nekadašnje načelnike VMA, generale: prof.dr Mihajla Đuknića, prof. dr Jovana Bjelića, prof. dr Aca Jovičića i prof.dr Momčila Krgovića.

360.jpg

07.02.2010 | Vrhunska gastroenterološka dijagnostika

Ministar odbrane Republike Srbije Dragan Šutanovac otvorio je danas u VMA rekonsturisani savremeno opremljeni blok funkcionalne gastroenterološke dijagnostike.

361.jpg

07.02.2010 | Naučni skup „ Dr Vladan Đorđević“

Povodom 165 godina tradicije VMA i 165 godina od rođenja dr Vladana Đorđevića, oca srpske hirurgije, načelnika saniteta srpske vojske, osnivača Srpskog lekarskog društva i Društva Crvenog krsta Srbije, u VMA je održan naučni skup koji su organizovali Vojnomedicinska akdemija, Akademija medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i Medicinski fakultet u Novom Sadu.

366.jpg

07.02.2010 | Dostignuća nefrologa i imunologa VMA

Rezultati naučnoistraživačkog zadatka na temu „Lokalni i sistemski efekti standardnih i biokompatibilnih rastvora za peritoneumsku dijalizu na procese inflamacije, imunskog odgovora, malnutricije i ateroskleroze kod bolesnika na hroničnoj peritoneumskoj dijalizi“ pod rukovodstvom puk.prof dr Đoke Maksića, načelnika Dijagnostičko-polikliničkog Centra VMA i akademika puk. prof. dr Miodraga Čolića, načelnika Instituta za medicinska istraživanja VMA, izazvali su veliku pažnju američke stručne javnosti. O rezulatatima ovog naučnog projekta puk. prof. dr Đoko Maksić referisaće na prestižnom naučnom sastanku svetskih nefrologa „ Annual Conference of Dialysis“ koji će se biti održan od 8. do10 marta u Hjustonu..

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas