206.jpg

02.03.2010 | ODBRANA: Tradicija i vizija

U intervjuu ODBRANI povodom Dana VMA, načelnik general-major dr Miodrag Jevtić ističe da je čitav jedan medicinski grad smešten unutar VMA, i u njemu je sve što savremena medicina može da poželi: služba lečenja, obrazovni proces, naučnoistraživački rad, mala fabrika lekova koja proizvodi sve infuzione rastvore za naše potrebe, kao i rastvore za specifične potrebe transplantacionog programa.

208.jpg

01.03.2010 | PRESS: VMA je otvoren za celu Srbiju

Vojnomedicinska akademija u Beogradu sutra proslavlja 166 godina postojanja, sa rezultatima koji su je postavili u sam vrh svetske medicine! Načelnik VMA general-major dr Miodrag Jevtić u intervju za Press govori o izazovima kroz koje je prošla ova eminentna zdravstvena ustanova i o planovima za budućnost.

209.jpg

28.02.2010 | POLITIKA: Savremena medicina pod jednim krovom

Vojnomedicinska akademija, koju mnogi smatraju „kućom poslednje nade” za izlečenje, obeležiće u utorak 166. godišnjicu postojanja.

210.jpg

26.02.2010 | TANJUG: VMA brend vojske i države

Načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA), general-major prof. dr Miodrag Jevtić izjavio je za agenciju Tanjug da će se ta ustanova i ubuduće maksimalno angažovati da opravda epitet koji ponosno nosi – brend naše vojske i države.

211.jpg

19.02.2010 | Naučni skup o dr Mihajilu Miki Markoviću

VMA i Akademija medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva organizovali su naučni skup posvećen životu i delu dr Mihajila Mike Markovića, načelnika saniteta srpske vojske, rodonačelnika sanitetske taktike, predsednika Srpskog lekarskog društav i Društva za brigu o narodnom zdravlju.

212.jpg

13.02.2010 | U susret Sretenju: ostvareni rezultati kao podsticaj za dalje uspehe

Svečanom sednicom vojnog kolektiva VMA u našoj ustanovi obeležen je 15.februar - Dan državnosti i Dan Vojske Srbije. Pored najodgovornijih rukovodilaca i mnogobrojnih pripadnika VMA, obeležavanju su prisustvovali i visoki zvaničnici Srpske pravoslavne crkve, Skupštine grada Beograda i brojnih institucija od nacionalnog, javnog i kulturnog značaja sa kojima VMA ostvaruje uspešnu saradnju.

213.jpg

09.02.2010 | Delegacija VMA u Portugalu

U okviru bilateralne srpsko-portugalske vojnomedicinske saradnje delegacija VMA u sastavu: general-major prof.dr Miodrag Jevtić i potpukovnik dr Srđan Starčević učinila je zvaničnu posetu portugalskim vojnim bolnicama u periodu od 19.do 29.januara 2010.godine.

337.jpg

08.02.2010 | Hor Moskovske patrijaršije „Pravoslavni pojci“ u VMA

Povodom predstojeće krsne slave Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Pavla, Hor Moskovske patrijaršije „Pravoslavni pojci“ koji boravi u Srbiji sa blagoslovom patrijaha moskovskog i cele Rusije gospodina Kirila, održao je koncert za zaposlene u VMA. Koncertu su prisustvovali visoki predstavnici Srpske pravoslavne crkve na čelu sa vikarnim episkom hvostanskim gospodinom Atanasijem.

214.jpg

08.02.2010 | VMA U 2009.GODINI: OSTVARENI REZULTATI I ZADACI PRED NAMA

Značajno povećanje broja izvršenih medicinskih usluga za 10-20%, tehnološka obnova, početak rada Visoke škole VMA, akreditacija akademskih specijalizacija i doktorskih studija, prepoznavanje naučnoistraživačkog potencijala, akreditacija laboratorija i resertifikacija ISO standarda, priznanja i pohvale za uspešno zdravstveno zbrinjavanje učesnika Univerzijade 2009, učešće hirurškog tima VMA u mirovnoj misiji UN u Čadu, intenzivna međunarodna vojnomedicinska saradnja kao i saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom obeležili su rad VMA u protekloj godini-istakao je general-major prof.dr Miodrag Jevtić otvarajući godišnju analizu funkcionalne sposobnosti VMA.

215.jpg

08.02.2010 | Stručnjaci VMA kao priznati recenzenti u međunarodnim časopisima

Načelnik Instituta za naučne informacije VMA, vojni službenik prof. dr Silva Dobrić, dobila je priznanje kao vrhunski recenzent (Top Reviewer) istaknutog međunarodnog naučnog časopisa Environmental Toxicology and Pharmacology za 2009. godinu. Ovo godišnje priznanje prof.Dobrić dodelila je poznata izdavačka kuća Elsevier koja je izdavač ovg časopisa.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas