491.jpg

18.04.2008 | Sporazum sa Rudarskim basenom Kolubara

porazum o pružanju medicinskih usluga i preventivnomedicinskom zbrinjavanju radnika Rudarskog basena Kolubara na Vojnomedicinskoj akademiji potpisali su predstavnici rukovodstva i sindikata RB Kolubara i načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić.

492.jpg

17.04.2008 | Ratna psihotrauma srpskih veterana

U centralnom domu Vojske Srbije promovisana je naučna monografija „Ratna psihotrauma srpskih veterana“ čiji su autori grupa eminentnih neuropsihijatara i psihologa sa Vojnomedicinske akademije.

493.jpg

16.04.2008 | Zlatna plaketa VMA Narodnom pozorištu

Grupa istaknutih umetnika, predstavnika Narodnog pozorišta u Beogradu posetila je VMA.

494.jpg

08.04.2008 | Nova metoda grudne hirurgije

Tim stručnjaka Klinike za grudnu hirurgiju VMA predvođen pukovnikom, prof. dr Vojkanom Stanićem, uspešno je danas obavio video asistiranu torakoskopsku hiruršku intervenciju (VATS) kod pacijenta sa recidivnim spontanim pneumotoraksom.

08.04.2008 | Još jedan uspeh vaskularne hirurgije VMA

Stručni tim vaskularnih hirurga, anaesteziologa i radiologa Vojnomedicinske akademije uspešno je uradio još dve operacije endovaskularne reskonstrukcije aneurizme abdominalne aorte čime je nastavljen kontinuitet rada započet februara 2008. godine kada su urađene prve dve takve procedure.

08.04.2008 | kurs endoskopske hirurgije sinusa

U organizaciji Klinike za otorinolaringologiju VMA, Srpskog lekarskog društva i Društva prijatelja otorinolaringologije iz Švajcarske u Vojnomedicinskoj akademiji je održan kurs endoskopske hirurgije sinusa.

07.04.2008 | VMA zbrinula povređene u Galenici

Nakon hemijskog akcidenta u skladištu fabrike Galenika-Fitofarmacija a.d. u Vojnomedicinsku akademiju je primljeno 29 osoba, koji su učestvovali u gašenju i sanaciji požara, među kojima je bilo dvadeset pripadnika Vatrogasne brigade Beograd, sedam radnika Galenike i dva pripadnika MUP-a.

496.jpg

04.04.2008 | Ugovor o saradnji sa medicinskim školama

Načelnik VMA general major prof. dr Miodrag Jevtić i direktori više srednjih i visokih akreditovanih privatnih i društvenih medicinskih škola iz Beograda i Ćuprije potpisali su ugovore o saradnji u nastavi, čija implementacija podrazumeva da će VMA ubuduće biti nastavna baza za ove škole.

496.jpg

02.04.2008 | Tara: Epizootološki dani

U organizaciji Uprave za zdravstvo Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Sekcije za zoonoze Srpskog lekarskog društva u hotelu Omorika na Tari je održan Međunarodni simpozijum - 10. epizootološki dani na kome je učestvovalo više od 200 stručnjaka veterinarske i humane medicine, univnjerzitetskih profesora i najznačajnijih predstavnika veterinarske službe iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Nemačke.

497.jpg

18.03.2008 | Poseta delegacije Generalštaba Nacionalne armije Grčke

Predstavnici delegacije Nacionalne armije Grčke posetili su Vojnomedicinsku akademiju i upoznali se sa mogućnostima i kapacitetima ove institucije u oblasti medicinske struke i nauke.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas