17.05.2008 | Priznanje vojnoj anesteziologiji

Povodom 50 godina postojanja Sekcije za anesteziologiju Srpskog lekarskog društva u Domu Garde Vojske Srbije održana je Svečana akademija na kojoj je predstavljena retrospektiva razvoja srpske anesteziologije i intenzivne terapije i putevi budućeg razvoja.

485.jpg

12.05.2008 | Svetski dan sestrinstva

Svetski dan sestrinstva obeležen je 12. maja u VMA svečanom akademijom. Medicinskim sestrama i tehničarima praznik je čestitao Načelnik VMA, general-major, prof.dr. Miodrag Jevtić koji je istakao da su medicinske sestre i tehničari jedan od stubova funkcionisanja VMA, kao svetski priznatog giganta medicinske struke i nauke.

487.jpg

06.05.2008 | Umetničko stvaralaštvo lekara

Povodom Đurđevdana, krsne slave Srpskog lekarskog društva, u Vojnomedicinskoj akademiji je svečano otvorena izložba umetničkog stvaralaštva lekara-pripadnika VMA, umetničke sekcije Srpskog lekarskog društva i Društva lekara Vojvodine.

486.jpg

06.05.2008 | Razmena stručnih iskustava sa predstavnicima Norveške vojske

U okviru bilateralne vojne saradnje Ministarstva odbrane Republike Srbije i Kraljevine Norveške u dvodnevnoj radnoj poseti VMA boravili su majori Morten Anderssen i Lena Querby

05.05.2008 | Humani gest srpske dijaspore

Nebojši Vukomanoviću, koji se leči na Klinici za neurohirurgiju VMA od posledica strelne povrede mozga zadobijene u sukobima sa pripadnicima KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici, uručena je materijalna pomoć u iznosu od 1.000 australijskih dolara.

488.jpg

05.05.2008 | Vojnomedicinska delegacija Sudana u poseti VMA

Visoka vojnomedicinska delegacija Ministarstva odbrane Sudana koju su činili: general-major dr Mohamed Said Omer i general-major dr Mohamed Sir Alkatim Ali boravila je u zvaničnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji od 05. do 09. aprila 2009.godine.

05.05.2008 | Evropski dan borbe protiv melanoma

U okviru Evropskog dana borbe protiv melanoma i programa besplatnog skrininga stanovništva za melanom i karcinom kože -EUROMELANOMA, stručnjaci Klinike za dermatovenerologiju VMA pregledali su 96 pacijenata

489.jpg

04.05.2008 | Godina dana rada Ministarstva odbrane

Na Konferenciji za štampu povodom prezentacije rezultata rada Ministarstva odbrane u protekloj godini, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac istakao je da je VMA od septembra 2007. godine postala regionalni centar za vojnomedicinsku saradnju, kao i da je od početka 2008. godine uključena u sistem zdravstvene zaštite Srbije, čime je omogućeno svim građanima da se bez aministrativnih prepreka, uz adekvatan uput, leče u ovoj vrhunskoj medicinskoj ustanovi.

490.jpg

23.04.2008 | Vizije unapređenja zdravstvene službe

U Vojnomedicinskoj akademiji je održano Stručno savetovanje o modalitetima daljeg unapređenja vojnog zdravstva u kontekstu sveukupnih reformskih promena u sistemu odbrane.

18.04.2008 | Pripreme za uvođenje standarda kvaliteta

Vojnomedicinska akademija želi da ostane lider na Balkanu i unapredi svoje visoko mesto u Evropi u oblasti medicinske struke i nauke, što se postiže permanentnim usavršavanjem zaposlenih, osavremenjavanjem opreme i stalnim poboljšanjem kvaliteta usluga.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas